Onze dirigent

Ton van Veltom is geboren op 5 december 1955 te Rijsbergen (NB). Zijn liefde voor muziek begon al op jonge leeftijd en als tienjarig jongetje deed Ton al mee aan diverse muziekconcoursen. Hij behaalde in vijf jaar tijd vele eerste en tweede prijzen, als ook verschillende muziekexamens.

Het ‘leer-toch-een-echt-vak’-motto uit vroegere tijden, weerhield hem ervan gelijk naar het conservatorium te gaan. Vanaf 1972 tot 2007 trad Ton met verschillende bands op, in binnen- en buitenland.

Na het vervullen van zijn diensplicht in 1979-1977 werd het dan toch echt tijd om er werk van te maken. In Scherpenzeel, begon hij met lesgeven en deed hij auditie op verschillende conservatoria. Er bleek een plek te zijn op de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, alwaar hij afstudeerde op 5 juni 1987.

Na de zomer van 1987 begon Ton aan zijn tweede studie aan het conservatorium Enschede. Op 5 juli 1989 behaalde hij zijn staatsexamen voor muziek, akte muziekonderwijs. En alsof dat nog niet genoeg was, bleef Ton optreden met zijn band en lesgeven. Zijn leerlingenbestand groeide met de jaren en het werd tijd voor een eigen lesruimte in het centrum van Scherpenzeel.

In 1998 word hij gevraagd zich aan te sluiten bij de Stichting Muziekonderwijs Scherpenzeel, en begint via deze instantie lessen te gaan geven in piano, keyboard, orgel, accordeon.

Vanaf 1997 begeleid hij diverse zanglessen en verzorgt hij de muzieklessen van de vooropleiding, het MBO en het HBO van de Stichting Amsterdamse Balletacademie die aangesloten is bij de Hanzehogeschool en het Noorderpoortcollege, te Groningen. Deze dansacademie verzorgt jaarlijks een eigen voorstelling en het is voor deze voorstellingen dat Ton gevraagd wordt orkestbanden te maken. Met zijn absolute gehoor en uitgebreide apparatuur verzorgt Ton inmiddels voor menigeen orkestbanden naar ieders wens.

Bekend is dat deze academie vele balletten verzorgt voor bekende televisieprogramma’s. Zo ook wordt Ton vaak gevraagd om voor diverse televisieprogramma’s levend muzikantendecor en look-a-like muzikanten, van bekende bands te regelen.

En in 2000 zijn de dagen nog niet optimaal benut dat Ton besluit handelaar in bladmuziek te worden. Nog steeds kun je bij hem terecht voor het bestellen van alle bladmuziek die in heel Nederland leverbaar is.

En sinds 2006 is Ton natuurlijk dirigent van ons popkoor ‘Get Around’.